top of page
Search

ORATORY FOR A LEADERSHIP ADVENTURE

Projekt OLA na Poljskem


Simpatizerke Društva Dvorec smo se udeležile projekta OLA Project - Oratory for the Leadership. Tudi so sodelovali Kulturni Center Vintgar iz Ljubljane in druge organizacije iz Španije, Hrvaške in Poljske. Tema projekta je bila javno nastopanje, ki je bilo namenjeno dekletom med 13. in 17. letom.


Priprave na projekt so pri nas potekale na Polzeli in v Ljubljani, kjer smo skupaj spoznali veščine javnega nastopanja in kako se znebiti straha pred javnim nastopanjem. Na pripravah si je vsaka od nas izbrala temo in pripravila nastop v angleščini. Skupaj smo vadile in čas je hitro mineval, ko je nastopil čas odhoda na Poljsko.


3. 9. 2019 se nas je 5 deklet udeležilo projekta. Skupaj smo odletele proti Varšavi, kjer smo se namestile in imele večerjo.


Naslednji dan smo spoznale še ostala dekleta iz Španije, Poljske in Hrvaške. Skupaj smo imele team building ter kosilo, popoldne pa smo si ogledale grad v Varšavi. Za večerjo so nam dekleta iz Španije pripravile pravi Španski večer, ter nam postregle z njihovimi tradicionalnimi španskimi jedmi.


V četrtek smo imeli izlet z vlakom v čudovito, nekdanjo Poljsko prestolnico Krakov.


V petek smo v klubu Filary začeli s prvo polovico nastopov. Poslušali smo teme o mladih na vodilnih mestih in o enakosti med moškimi in ženskami, potem pa je sledila diskusija. Po kosilu smo poslušali tudi predavanje o tem kako biti dober vodja. Ogledali smo si tudi Lazinski park in imeli poljski večer ter poskusili poljske tradicionalne jedi.


V soboto je sledila še druga polovica nastopov s temah o nasilju, agresiji, diskriminaciji in begu možganov. Po zelo zanimivih nastopih, in kosilu smo si ogledali muzej poljske vstaje. Zvečer pa smo si dekleta iz Slovenije in Hrvaške pripravile večerjo in predstavile vsaka svojo državo.


Po zelo izčrpnem tednu, polnem zabave in novih prijateljstev je v nedeljo prišel čas za slovo in vrnitev domov.


V tem tednu smo dekleta izgubile nekaj strahu pred javnim nastopanjem v tujem jeziku, predvsem pa se tudi pridobile znanje in se naučile kako pritegniti pozornost poslušalcev, premagati tremo in narediti svoj govor bolj zanimiv.


Lahko pritrdiva, da nam bo vsem ta izkušnja ostala v zelo lepem spominu.


Ema Skok in Maša Meklav


 


6 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page