top of page
Search

Tekmovanje "Kdo ima najboljšo torto" bilo je uspešno!


V okviru projekta Gostus smo organizirali tudi tekmovanje z naslovom Kdo ima najboljšo torto, ki je potekalo v soboto, 16. marca 2019, v dvorcu Novi klošter. To je bilo že drugo tekmovanje zapored, komisija je ocenjevala enkrat več tort kot lani, sam dogodek je privabil še več obiskovalcev kot lani.

Tekmovanje je potekalo v kategoriji slaščičarjev (mlajših in starejših) ter v kategoriji ljubiteljev. V komisiji so bili ocenjevalci, ki imajo znanje in izkušnje s področja slaščic in ocenjevanja na tovrstnih tekmovanjih.

Člani komisije so bili Marija Dobnik iz Čokoladnega ateljeja Dobnik, Dragica Grobelnik iz Slaščičarne Brglez in Bojan Podkrajšek, živilski tehnolog, ki ima izkušnje v ocenjevanju na različnih tekmovanjih s področja kulinarike. Dodeljevanje točk je bilo vse prej kot lahka naloga.

Vsaka torta je bila unikatna in odraz talenta, volje in trdega truda. Jedilnica v Novem Kloštru je bila polna obiskovalcev, ki so čas, ko je komisija dodeljevala točke tortam, izkoristili tudi za ogled notranjosti dvorca. Po razglasitvi zmagovalcev in podelitvi nagrad je sledila pokušina vseh tort. Strinjamo se s komentarjem Marije Dobnik, ki je rekla, da so zanjo vsi zmagovalci. Veselimo se že tekmovanje prihodnje leto in upamo, da se ga udeleži še več tekmovalcev.

Tudi poglej: http://www.nt-rc.si/novi-tednik/sladke-lepotice-napolnile-dvorec-novi-kloster/


46 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page