top of page

Tortno tekmovanje

30. avgust 2020

IZZIV ONLINE: TVOJA TORTA 2020

Nov datum... nova oblika!!

Ponovno smo primorani odpovedati tortno tekmovanje, a ne želimo dopustiti, da nas trenutne razmere porazijo. Zato želimo, da se naša prvotna oblika tekmovanja spremeni v izziv, ki se ga lahko udeleži vsak posameznik kar iz lastnega naslanjača – oz. bolje rečeno vaše kuhinje.

Vabimo vas, da do konca meseca avgusta specite svojo najljubšo torto in nam po e-pošti posredujete slike, kjer bo predstavljen postopek priprave torte in končni izdelek. Če boste slikovnemu gradivu priložili še recept, še toliko bolje! S tem boste navdušili še druge, da preizkusijo vaš najboljši recept!

Izziv:

Tematska torta (rojstni dan, obletnica, prva obhajilo…)

Posebni napotki:

zaželene so domače sestavine

kreativnost: pustite svoj osebni pečat

končni dekorativni detajli: dobra torta mora biti tudi privlačna

Pošljite 3 slike z vmesnimi koraki izdelave torte in sliko s končnim izdelkom, kjer boste tudi vi.

Tokrat tort ne bomo ocenjevali, saj si jih s komisijo ne bomo mogli osebno ogledati in preizkusiti. Torto bodo ocenili vaši najbližji, ki se bodo razveselili sladkega presenečenja.

Vsi, ki se bodo udeležili tortnega izziva, bodo prejeli potrdilo o udeležbi. Pa na svidenje do prihodnjega leta!

Tekmovanje Kdo ima najbolšo torto?

Eden izmed slajših dni letošnje pomladi bo tretja sobota v marcu, ko se bomo vnovič zbrali ljubitelji peke tort, slaščičarji in dijaki poklicnih slaščičarskih programov, da bi predstavili svoje dosežke in nagradili najboljše. Tekmovanje je tudi tokrat odprto za vse sladkosnede navijače, ki bodo tekmovalne torte lahko tudi poskusili. 

 

KATEGORIJE

Posamezno torto lahko prijavite v eno izmed kategorij. Ljubitelji peke tort lahko klasične okrogle torte prijavite v kategorijo 1a Klasične torte. V kolikor pa je vaša torta v obliki kakšnega posebnega motiva ali okrasna torta, pa jo prijavite v kategorijo 1b) Torte z motivi. Če ste dijak programa slaščičar ali srednje gostinske šole se prijavite v kategorijo 2a) Dijaki. V kolikor ste poklicni slaščičar ali ste zaposleni v slaščičarni več kot dve leti oz. v gostinskem lokalu, kjer se ukvarjate s sladicami, se prijavite v kategorijo 2b) Slaščičarji.

 1. Ljubitelji

 1. Klasične torte

 2. Torte z motivi

 

 1. Strokovnjaki

 1. Dijaki

 2. Slaščičarji 

 

STROKOVNA ŽIRIJA

 

PROGRAM TEKMOVANJA

Med 13.30 in 14.00 udeleženci prinesejo torte. Prinese se tudi majhno različico torte, saj bo komisija poskusila te manjše različice. Velika torta bo za na ogled in za občinstvo. Za kategorijo torte z motivi se ne prinese manjša različica.

Če mora kateri od udeležencev dokončati torto na lokaciji tekmovanja, je treba obvestiti in se bo potem določilo uro, kdaj se lahko uporablja kuhinjo. Ravno tako, je treba sporočiti, če bi posamezen udeleženec želel dati torto v pokušino občinstvu ali bi jo želel v celoti odnesti domov.

 

14.00 komisija začne ocenjevati (trajanje je odvisno od števila tort).

15.00 Razglasitev rezultatov tekmovanja, odprta za širšo javnost s pokušino tort in kulturnim programom.

 

PRAVILA TEKOMOVANJA

 1. V kategoriji Ljubitelji lahko tekmujejo osebe starejše od 15 let, ki niso po poklicu slaščičar, ne delajo v gostinstvu in niso dijaki gostinske srednje šole ali programa slaščičar.

 2. V kategoriji Strokovnjaki lahko sodelujejo osebe, ki so ali poklicni slaščičarji ali zaposleni v slaščičarni več kot eno leto ali v gostinskem lokalu, kjer se ukvarjajo s sladicami.

 3. Posamezna torta lahko tekmuje samo v eni kategoriji.

 4. Ljubitelji lahko prijavijo dve različni torti in sicer vsako v ustrezno kategorijo

 5. Prijave organizator sprejema do 9. marca 2019.

 6. Prijava se smatra za veljavno, ko organizator prejme izpolnjen prijavni obrazec in ob poravnani prijavnini.

 7. Organizator lahko podaljša rok prijave.

 8. Strokovna žirija bo ocenjevala .

pošiljanje slike do 30. 8. 2020

bottom of page